Gent

Een bezoek aan Gent tijdens de adventsperiode is een ideale manier om in de kerstsfeer te komen. Boek snel één van de hotels voor een winters weekend. In deze tijd van het jaar is het nóg meer genieten in Gent.

Op de kerstmarkt in Gent tref je zo’n 50 kraampjes die in volle glorie voor je klaar staan rondom de verlichte St. Baafskathedraal. Voor een origineel kerstcadeau of een nieuwe kerstdecoratie hoef je niet lang te zoeken. Dompel je onder in het kerstgewoel en slenter op jouw gemak langs de verschillende kraampjes.

Door het knusse karakter beleef je de kerstsfeer optimaal. Onder het genot van een kop warme chocolademelk of een glas dampende Glühwein geniet je van de twinkelende lichtjes. De geur van versgebakken poffertjes en wafels komen je tegemoet, authentieke lekkernijen die op winterse dagen beter smaken dan ooit. Je beleeft de winterse sferen optimaal als Gent na een sneeuwbui wordt omgetoverd tot een met wit bedekt sprookjesachtig geheel.

Het evenement Winterdroom op het St. Pietersplein laat iedereen genieten van de feestelijke kerstsfeer door middel van muzikale optredens, diverse kermisattracties en feeërieke aankleding van het geheel. Daarna is het tijd voor een hapje of drankje in een van de vele restaurants. Lekker nagenieten met rode wangen en weer energie opdoen om de stad verder te ontdekken. Overal om je heen klinken de bekende kerstliederen. Ook zijn de levende kerststallen en de prachtige verlichte binnenstad een lust voor het oog.

Heb je nog tijd over ga dan ook heerlijk kerstshoppen in Gent. Ook in de winkelstraten beleef je het ultieme kerstgevoel. De combinatie van de kerstmarkt, winters plezier en kerstshoppen zorgt voor een onvergetelijk verblijf in Gent.

Gent is een historische en een eigentijdse stad tegelijk. Het moderne dagelijkse leven van de actieve stadsbewoner speelt er zich af in een prachtig historisch decor. In november en december, dé ideale periode om te gaan kerstshoppen, word je betoverd door de glans van de twinkelende lichtjes en de sfeervol versierde winkelstraten.

Gent heeft een zeer uitgebreid aanbod aan leuke winkelstraten en is hierdoor een ideale winkelstad voor iedere shopliefhebber. In het centrum liggen 4 grote winkelstraten: de Vlaanderenstraat, de Veldstraat, de Koestraat en de Vrijdagmarkt. De Veldstraat is de langste en drukste winkelstraat van Gent. Shopliefhebbers mogen het Shoppingcenter Gent Zuid zeker niet overslaan. Dit winkelcentrum, met maar liefst 40 winkels, is gevestigd in een prachtig pand en heeft een gevarieerd aanbod aan winkels en winkelketens. In december zijn de winkels in Gent vaak ook op zondag geopend. 

Breng ook een bezoek aan de kerstmarkt in Gent en vind hier de meest kitscherige en originele kerstgerelateerde spullen.