Brugge

Op de kerstmarkt in Brugge heerst een intieme kerstsfeer. Voor een aangenaam verblijf in de weken voor of tijdens kerst boek je een hotel in Brugge.

Het karakteristieke Brugge is in november en december tijdens de adventsperiode veranderd in een sprookjesachtig kerstdorp. Twinkelende lichtjes, mooie decoratie en geurende dennenbomen zorgen voor een magisch kerstgevoel. In het historische centrum staat de kerstmarkt van Brugge. Je kunt er heerlijk slenteren langs de verschillende kraampjes, op zoek naar handgemaakte decoratie of een origineel kerstcadeau. Vertoon daarna je kunstjes op de ijsbaan en warm je op aan een beker warme chocolademelk.

Zoek je nog een chique kerstoutfit of een leuk cadeau voor onder de boom, dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt namelijk uitstekend kerstshoppen in Brugge. Deze sfeervolle stad biedt een levendig winkelgebied met talloze winkels van zowel bekende als onbekende merken. In de periode voor kerst biedt Brugge een ideale combinatie van kerstshoppen, kerstmarkten, winters vermaak en lekkernijen.

Tijdens de kerstperiode worden de Grote Markt en het Simon Stevinsplein omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt, met een écht winters tintje. Ook het levendige winkelgebied heeft zich in de sprookjesachtige kerstsfeer gehuld en doet volop mee aan de voorbereiding op kerst.

In december zijn in Brugge extra koopzondagen gepland zodat je uitgebreid kunt kerstshoppen. Met het ruime aanbod aan antiekwinkels, patisserieën en andere unieke winkels is het heerlijk shoppen in Brugge. De twee belangrijkste winkelstraten, de Steenstraat en de Noordzandestraat, bieden met name winkels van de grote ketens. Tussen deze straten is een klein winkelcentrum te vinden: het Zilverpand. In dit winkelcentrum kun je terecht voor diverse trendy kledingzaken. Voor de kleine boetiekjes ga je naar de Mariastraat. In het historische stadsdeel van Brugge zijn voornamelijk souvenirwinkeltjes gevestigd, dus wil je het thuisfront verrassen met een leuk aandenken aan Brugge koop dan beslist een doosje bonbons in de vorm van de beroemde Brugse Zwaantjes. 

Andere originele hebbedingen en karakteristieke kerstspullen zijn te vinden op de sfeervollekerstmarkt in Brugge. Kortom, Brugge is ook in de winter zeker de moeite waard!