Kerstmarkten Münster

Informatie kerstmarkt

Openingstijden kerstmarkten Münster
Voor 2015 zijn de periode en de openingstijden nog niet bekend.

Locaties
- Prinzipalmarkt
- Weihnachtsmarkt am Rathaus
- Aegidii-Weihnachtsmarkt
- Weihnachtsmarkt an der Lambertikirche
- Giebelhüüskesmarkt
- Kiepenkerl-Weihnachtsmarkt

Informatie kerstmarkten
Als de Prinzipalmarkt in een gouden glans straalt, de koopmanshuizen, kerken en musea decent worden verlicht en de historische oude stadskern feestelijk wordt gedecoreerd, dan openen ook de kerstmarkten van Münster hun poorten. Het begin van betoverende en sfeervolle uren. 

De verschillende kerstmarkten in Münster bieden je de gelegenheid om unieke kerstaankopen te doen voor de kerst. In deze oude historische stad staan in totaal wel 280 kraampjes tot je beschikking. Je kunt kiezen uit allerlei traditionele spulletjes zoals houtsnijwerk, kerstdecoraties, speelgoed en culinaire heerlijkheden. Terwijl je over de kerstmarkten van Münster slentert word je omringd door de verschillende wintergeuren. Gepofte kastanjes koop je gloeiend heet in porties van 10 of 20 stuks, verpakt in een papieren puntzak. Ook de van geraspte aardappel gebakken Reibekuchen en een traditionele Bratwurst van de grill zijn gewild. De adventstijd in Münster is elk jaar opnieuw een bijzondere belevenis.

Aegidiimarkt
Een prachtige kerstkribbe, een 6 meter hoge houten piramide, een sprookjeswereld en een grote aantal leuke kraampjes nodigen het hele gezin uit gezellig te komen rondslenteren. Voor een bijzondere kerstsfeer op de aegidii-kerstmarkt zorgt elk half uur een mooi klokkenspel.
 
Rathaus (Stadthuis)
Met een romantische hemel van lichten begroet de grootste en oudste kerstmarkt van Münster zijn bezoekers op het binnenhof van het stadhuis.
Hier vindt u niet alleen een grote keuze aan sieraden en kunstnijverheidsartikelen, maar ook een kindercarrousel en vele verschillende culinaire aanbiedingen voor groot en klein.
 
Lamberti
Aan de voet van de Lambertikerk plaatst deze populaire markt met een zee van lichten en de kleine blauwe kramen met spitsdak een bijzonder glansvol accent. Omgeven van historische booghuizen en naast een grote kerstboom schitteren lichten en kerstversieringen om het hardst en laten de gezichten van de bezoekers stralen.
 
Kiepenkerl
In het kleine kerstdorp rond het monument van de “Kiepenkerl” van Münster nodigen originele kraampjes met specialiteiten uit Westfalen en een grote verscheidenheid aan sierkunst u uit om te komen vertoeven en te komen genieten, want u ook op culinair gebied is er veel te ontdekken.
 
Giebelhüüskesmarkt
Deze nog niet zo oude kerstmarkt van Münster verrast zijn bezoekers met een heleboel aan handgemaakte artikelen en vele speciale lekkernijen. De bijzondere romantische atmosfeer heeft de Giebelhüüskesmarkt te danken aan zijn ligging vóór de historische coulisse van de Überwasserkirche. 

Vervoer & verblijf
Met de trein naar Münster? Klik hier voor meer informatie.
Combineer je kerstmarktbezoek met een bungalowverblijf. Boek hier je bungalow in Bad Bentheim (65 km van Münster).
Boek nu jouw hotel in Münster.

Landkaart

Geef een Weekendjeweg.nl Cadeau Card cadeau!

Geef een Weekendjeweg.nl Cadeau Card met kerst aan je geliefde! Keuze uit vele hotels en bungalowparken in binnen- en buitenland. Lekker een romantisch weekendje, midweek of weekje weg. De Weekendjeweg.nl Cadeau Card is leuk om te krijgen én leuk om te geven.

Bestel nu
2013-12-23 00:00:00